8000 Bitcoin-huijausuhria saa hyvityksiä Yhdysvaltain sääntelyviranomaiselta

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio palauttaa noin 8000 uhrille, jotka menettivät rahaa sijoittamalla kahteen bitcoin-huijaukseen. Petolliset järjestelmät lupasivat, että sijoittajat voisivat muuttaa noin 100 dollarin kryptovaluuttamaksut 80 000 dollarin kuukausituloksi.

Bitcoin-pyramidijärjestelmien uhrit saavat hyvityksiä

Liittovaltion kauppakomissio (FTC) on alkanut lähettää hyvityksiä kahden kryptovaluutta-sijoitushuijauksen uhreille: Bitcoin Funding Team ja My7network.

FTC: n keskiviikkona julkaiseman ilmoituksen mukaan kaksi järjestelmää „lupasi virheellisesti, että osallistujat voisivat ansaita suuria summia rahaa maksamalla kryptovaluutta, kuten bitcoin tai litecoin, ilmoittautuakseen järjestelmiin.“ FTC kuitenkin yksityiskohtaisesti:

Bitcoin-rahoitustiimi ja My7network olivat ketjulähetysjärjestelmiä, jotka riippuivat uusien ihmisten rekrytoinnista ansaita rahaa. Itse asiassa useimmat osallistujat eivät onnistuneet saamaan takaisin alkuinvestointejaan.

FTC lähettää Paypalin kautta 7 964 hyvitystä yhteensä yli 470 000 dollaria 5. marraskuuta alkaneiden kahden järjestelmän uhreille. ”Keskimääräinen hyvitys on noin 59 dollaria. Vastaanottajilla, jotka saavat hyvityksen Paypalin kautta, on 30 päivää aikaa hyväksyä maksu ”, FTC selvensi.

Kahden järjestelmän promoottorit – Thomas Dluca, Louis Gatto ja Eric Pinkston – suljettiin maaliskuussa 2018

He väittivät, että Bitcoin Funding Team „pystyi muuttamaan hieman yli 100 dollaria vastaavan maksun 80 000 dollariksi kuukausituloksi“, FTC selitti ja lisäsi, että nämä kaksi järjestelmää olivat „ketjun viittausjärjestelmiä – eräänlainen pyramidijärjestelmä“.

FTC väittää, että neljäs vastaaja Scott Chandler ylisti Bitcoin Funding Teamia ja toista petollista kryptovaluutta-rekrytointijärjestelmää nimeltä Jetcoin. Tämä huijaus väitti, että sijoittajat voisivat kaksinkertaistaa sijoituksensa 50 päivässä, mutta FTC: n mukaan „järjestelmä ei onnistunut täyttämään näitä vaatimuksia ja lopetti toimintansa kahden kuukauden kuluessa käynnistämisestä“.

Vastaajat rikkoivat FTC: n ”lain kieltämistä petollisilta teoilta esittämällä ketjun siirtojärjestelmät väärin vilpittömänä rahan ansaintamahdollisuutena ja väittämällä virheellisesti, että osallistujat voisivat ansaita huomattavia tuloja osallistumalla kolmeen järjestelmään”, liittovaltion virasto selitti.